boneco-7135
boneco-7135-2

Luchtvochtigheid

Uw houtenvloer in optimale conditie!

De luchtvochtigheid

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van uw vloer. Wij gaan er van uit dat u er heel lang woonplezier aan zult beleven. Om uw vloer in goede conditie te houden is er niet alleen onderhoud nodig maar is tevens de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid zeer belangrijk. Hout is een natuurproduct wat reageert op wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Het hout gedraagt zich het meest stabiel bij een relatieve luchtvochtigheid van +/-60% en een temperatuur van +/-20graden Celsius. Immers, conform deze gegevens werd het hout gedroogd.

Ongunstige omstandigheden, zoals aanhoudende droge lucht bij vorstperiodes, en een lage relatieve luchtvochtigheid kunnen er voor zorgen dat uw houten vloer uitdroogd.
Immers, het hout gaat zich aanpassen aan de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Er kunnen krimpnaden tussen de delen of zelfs krimpscheuren in de delen zelf ontstaan.
De mata waarin dit kan gebeuren verschilt per houtsoort, de ene houtsoort reageert sterker op wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid dan de andere.
Ook de maatvoering (dikte/breedte) van het hout is van belang, hoe dikker en breder, des te sterker is de reactie op wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid.

Overmatig krimp of uitdroging van het hout is te voorkomen.

Gebruik gedurende de wintermaanden een goede luchtbevochtiger die voorzien is van een hygrostaat. Het apparaat zal automatisch inschakelen wanneer de luchtvochtigheid te laag wordt.
Wacht niet met de aanschaf van een bevochtiger wanneer het leed al geleden is maar zet deze aan zodra het stookseizoen begint om zo gedurende de wintermaanden de relatieve luchtvochtigheid goed op peil te houden.

n.b.
In sommige situaties kan er sprake zijn van een structueel lage luchtvochtigheid zoals in appartementen en woningen met veel glas waar gedurende de zomermaanden de warmte van de zon zorgt voor een hogere verdamping.

Wij adviseren u de Boneco 7135 vanwege zijn goede eigenschappen zoals een laag stroomverbruik, geluidsarm en een hoog rendement. Tevens bevat dit apparaat een ingebouwde hygrostaat en hygrometer, deze hoeft u dan niet apart aan te schaffen. Vraag ons naar de actuele prijs.

Wij gaan er vanuit u hiermede duidelijk te hebben geinformeerd. Het moge duidelijk zijn dat de gevolgen veroorzaakt door een te hoge of te lage relatieve luchtvochtigheid en de problemen die daaruit voortvloeien nimmer aanleiding kunnen zijn tot het aansprakelijk stellen van de leverancier of parketteur.

Vloerenleggersbedrijf Gerard, dé vloerenspecialist uit Lansingerland en omgeving!