20106555_1291753554284297_6294034737689469809_n
schuren-eiken-vloer-568.480x0

Visgraatparket en blokpatroon schuren

Uw oude vloer weer als nieuw!

Visgraat / blokpatroon Parket Schuren wordt meestal 3 keer geschuurd, n.l. met korrel 40, om zoveel mogenlijk de lak of was eraf te schuren. Kleine beschadigingen zoals naaldhak putjes en krassen worden er zoveel als mogenlijk uitgeschuurd. Korrel 80 wordt gebruikt om de laatste oneffen heden eruit te schuren. En korrel 120 de laatste schuurkrasjes. Tussen de schuurbeurten is het misschien nodig om wat spijkertjes door te drevelen, welke weer dichtgepapt moeten worden. Daarna goed polijsten, goed stofzuigen en afwerken met 2 lagen Hardwas/olie of drie laklagen.
Hardwas/olie, die ook de porie van het hout afsluit mag na uitharding van ongeveer 4 weken licht vochtig gedweild worden en is bijna onderhoudsvrij. Als u erg gesteld bent op uw vloer kunnen wij een totale renovatie van uw parketvloer verzorgen. U zult zien dat na de behandeling uw parketvloer weer even mooi van uitstraling wordt als toen het net gelegd werd. Desgewenst komen we de vloer beoordelen of het de moeite waard is om uw parket te schuren. Denk ook over eventuele nieuwe deklijstjes of plinten.

Hoe gaan we te werk?
Wij maken uw vloer weer als nieuw, meestal binnen één dag. Opnieuw uw parket schuren en polijsten is nodig na jaren intensief gebruik. Een houten vloer heeft als voordeel dat je deze gewoon weer als nieuw kunt maken door er gewoon een laagje vanaf te schuren. Ook de putjes en krassen worden eruit geschuurd.
Meestal wordt uw parketvloer in één dag geschuurd en afgewerkt. Afhankelijk van het aantal m2 en de afwerking. Hardwas/olie of lakken.
Oliën en ook inkleuren zijn inmiddels heel gewoon geworden. Met de White Hardwas/olie ziet b.v. uw visgraat parket er ineens moderner uit. Met de Brown Hardwas/olie wordt de parketvloer veel warmer van en dieper van kleur.

Tal van mogelijkheden, welke wij op verzoek kunnen testen op uw parketvloer. Ook het onderhoud voor uzelf is makkelijk.